Etherische olie
Previous
Next

Veiligheid

Wat ondersteuning betreft vind ik het heel belangrijk om iedereen goed te begeleiden.

Als u etherische oliën gaat gebruiken dan moet u wel een beetje weten wat u doet. Het zijn hele krachtige oliën die u het beste kan verdunnen, zeker voor kinderen. Daar zijn schema’s voor. Ik kan u dan ook aanraden om wat zelfstudie te doen. Het is echt niet zo moeilijk. Ook zwangere vrouwen, baby’s, kleine kinderen, mensen met epilepsie moeten uitkijken bij het gebruik van etherische oliën. Er zijn dan oliën die men beter niet kan gebruiken, dus onderzoek welke dat zijn.

 

Lees goed wat er op het label staat wat betreft de instructies.

Begin daarom ook altijd te verdunnen en doe rustig aan. Start met weinig om te kijken hoe u erop reageert. Ze zijn sterk genoeg, zodat u maar een drup nodig heeft.

Gebruikt u medicatie of weet u het niet zeker, vraag het dan altijd aan uw arts. Met sommige etherische oliën, vooral de citrusoliën, moet u oppassen in de zon omdat ze lichtgevoelig zijn en mag u dus niet gebruiken op uw huid als u in de zon gaat.

Bent u ergens overgevoelig voor, lees dan de ingrediënten goed na op de label.

Krijg u onverhoopt essentiële oliën in uw ogen omdat u vergeten bent uw handen te wassen na gebruik, dan is het beter om het met bv amandelolie of een andere neutrale olie uit te spoelen, NOOIT met water. Water verergert het alleen maar.

Wetgeving

Bekijk hier de privacy pagina

Alle regels worden gehanteerd volgens de voedsel en warenautoriteit, de offciele website kan je hier vinden.

Contact

Telefoon – 072 – 561 4252

KvK – 58537775

Email: essentieolie@hotmail.com

Dekrachtvangeur.nl © 2020