Etherische olie
Previous
Next
Play Video

Groei & Young Living

In mei 2016 ben ik door Young Living uitgenodigd om de Helichrysum boerderij te bezoeken in Kroatië/Split. Doordat Young Living haar eigen boerderijen heeft waar ze de planten en bomen kweken en eigen destillatie bedrijven, waar ze de etherische oliën maken, is het mogelijk om deze te bezoeken. Denk ook aan de lavendel boerderij in Frankrijk: Simiane La Rotonde. Er zijn vele boerderijen verspreid over de wereld, waar Young Living haar planten laat groeien en haar oliën maakt. Het is echt geweldig om het hele proces mee te maken. Het geeft mij vertrouwen in de puurheid van de oliën die er worden gemaakt. Iedereen is welkom om het allemaal zelf te zien. Op het moment dat ik daar was, werd er geen Helichrysum geoogst, daar was het nog te vroeg in het jaar voor. Nu werd Juniper verwerkt. De etherische oliën worden getest op kwaliteit en werkzaamheid. Er is ook altijd een onafhankelijk bedrijf die de oliën van Young Living test.

Eind september – begin oktober 2016 heb ik de Lavender Farm van Young Living bezocht in Mona – Utah. Het was heel bijzonder om daar rond te lopen en alles te zien. Er groeien vele soorten planten waarvan later de etherische oliën worden gemaakt. Ook deze boerderij is voor iedereen toegankelijk om te bezoeken. Hier wordt meteen weer duidelijk dat ze het Seed to Seal principe hoog in hun vaandel hebben staan. Hier een sfeer impressie:

Juli 2 – 6 – 2017 – Lavender Harvest Simiane la Rotonde in Frankrijk. Wat ben ik toch een “rijk” mens, dat ik nu mijn derde YL boerderij heb mogen bezoeken. Ik heb er veel gezien en geleerd. De “true” Lavender (Lavandula angustifolia). De Spike Lavender(Lavendula Latifolia). De lavendin (Lavandula hybrida) Dit is een kruising tussen de echte Lavender en de Spike Lavender. De wilde Lavender die ik zelf mocht plukken! Hier een sfeer impressie:

Onze zelf geplukte wilde Lavender hebben we samen gedestilleerd.

Er worden ook andere planten geplant en geoogst voor hun etherische oliën. Young Living werkt samen met boeren die hun land al generaties lang in hun bezit hebben (soms wel 3 tot 4 generaties) Hierdoor is er heel veel kennis aanwezig. Deze boeren werken allemaal precies op de manier die Gary Young voor ogen heeft. Hier wordt de Clary Sage geoogst: 

Wetgeving

Bekijk hier de privacy pagina

Alle regels worden gehanteerd volgens de voedsel en warenautoriteit, de offciele website kan je hier vinden.

Contact

Telefoon – 072 – 561 4252

KvK – 58537775

Email: essentieolie@hotmail.com

Dekrachtvangeur.nl © 2020